1/01/2012

Novogodišnji mačmelou



Sastojci

  • 1 belance
  • 20 g šećera u prahu
  • 1.5 dl vode
  • 20 g kristal secera
  • 1 dl vode
  • 2 kesice želatina u prahu
  • nekoliko kapi arome ili boje

Priprema

    1. želatin staviti da nabubri u 1 dl vode
    2. prokuvati 1.5 dl vode i 20 g kristal šećera 10-ak minuta
    3. umutiti belance  da bude čvrst i dodati mu 20 g secera u prahu
    4. na laganoj vatri otopiti  želatin
    5. u belance sipati uz neprestano miksiranje prokuvanu vodu i na kraju otopljeni želatin
    6. mutiti mikserom neprestano 15-ak minuta tj. dok smesa ne postane penasta i gusta
    7.  u pleh 20×30 staviti papir za pečenje i njega malo nauljiti
    8. sipati smesu i na nju malo kapi boje ili arome i čačkalicom išarati (to su deca radila)
    9. ohladiti nekoliko sati u frizideru
    10. sa modlom izvaditi pahuljice i valjati ih u kokos ili u čokoladu.
     

No comments:

Post a Comment