Sastojci
- 1 belance
- 20 g šećera u prahu
- 1.5 dl vode
- 20 g kristal secera
- 1 dl vode
- 2 kesice želatina u prahu
- nekoliko kapi arome ili boje
Priprema
- želatin staviti da nabubri u 1 dl vode
- prokuvati 1.5 dl vode i 20 g kristal šećera 10-ak minuta
- umutiti belance da bude čvrst i dodati mu 20 g secera u prahu
- na laganoj vatri otopiti želatin
- u belance sipati uz neprestano miksiranje prokuvanu vodu i na kraju otopljeni želatin
- mutiti mikserom neprestano 15-ak minuta tj. dok smesa ne postane penasta i gusta
- u pleh 20×30 staviti papir za pečenje i njega malo nauljiti
- sipati smesu i na nju malo kapi boje ili arome i čačkalicom išarati (to su deca radila)
- ohladiti nekoliko sati u frizideru
- sa modlom izvaditi pahuljice i valjati ih u kokos ili u čokoladu.
0 коментара:
Post a Comment