NOVOGODIŠNJA DEKORACIJA 2015

 

Jelka od novina

Inspiraciju sam našla na http://www.marthastewart.com/269354/magazine-christmas-trees samo što sam pravila belu varijantu i posula sa srebrnim štrasom i novogodišnjim flekicama
 Može se staviti kao sam ukras na stolu, a ja sam stavila na komodu ispod ogledala
 detaljan tutorijal možete naći na sajtu baš za origami: http://make-origami.com/tree/

Quilling pahulja by ReeseDixon

Quilling ili namotavanje papira je jedna vrlo stara tehnika, koji podseća na filigran od paipra i jako je lep završni proizvod. 
Potrebni su vam okrugli štapić ili veća igla, trakice papira, lepak i strpljenje. Možete je iskoristiti i za izradu nakita, ukrašavanje čestitki, raznih ukrasa ili kao ovde stvoriti božićnu čaroliju. Na ovom linku možete naći tutorijal za izradu jedne od najlepših quiliing pahulja: http://www.reesedixon.com/2008/12/quilled-snowflake-ornament.html
Meni je ispala ovako 

i preporučujem deblji karton, pre nego običan papir koji su koristili u tutorijalu jer pahulja ostaje nepromenjena više godina. Ja sam sekla tetrapak od mleka u trakice debljine 1cm.

Novogošnje figure od rolne wc papira

Kad sam ih videla - veseli Deda Mraz, pijani sneško, iskeženi irvas,.. na sajtu https://artclubblog.com/2014/12/08/christmas-mug-shots/, posmislila sam da bi bila lepa zabava za decu da ih naprave, ali je opet sve palo na mene!
znači, bilo je dovoljno ofarbati wc rolnu i nacrtati likove (na žalost nisu dali za štampanje, već morate sami nacrtati) i zalepiti malo vate i trakica:
a ovog zelenog zloćka kog nazivaju Grunch možete detaljno videti na http://www.craftsbycourtney.com/how-to-crafts/toilet-paper-roll-grinch/, ali se ne pravi teško! Ko ima kreativnu decu, njima će biti odlična zabava!


CONVERSATION

Back
to top