Drvce plastičnih crvenih ruža

Buket u obliku drvca, odnosno loptu sa ružama na štapu, namenila sam za tatinu godišnjicu smrti koja je u novembru, Nisam htela veštačko cveće koje se standardno prodaje, nego nešto novo, a da bude otporno na vremenske prilike..Očigledno je dobro ispalo, jer ga nisam zatekla na tatinom grobu sledeći put i nadam se da se svidelo onom ko ga je uzeo. Moj tata je govorio pred kraj:"Meni sad ništa ne treba", pa možda će poslužiti tom nekom. Mene nije koštao ništa, osim vremena, a ljubav je tata osetio i bez buketa na grobu.
 Pravljen  je od plastike i to od plastičnog creva za kobasice, koje smo kupili davno za jedan svinjokolj, ali pošto ga nismo iskoristili, a stajao mi u špajzu i nervirao me, odlučih da ga iskoristim. Postupak je podrazumevao da se napravi latica (tutorijal na kraju posta), koja se vrućim voskom zalepi na čačkalicu koja se zabije u cvećarski sundjer ili bilo koju loptu (koja je pričvršćena na štapić - sačuvala od šećerne vune)


 Listići su ubačeni da malo unesu kontrast i da izgleda prirodnije. Koristila sam zelenu traku koja se koristi za cvećarstvo i koja bi trebala da je samolepljiva, ali su mi na žalost uvalili bajatu koja se ne lepi.
 U stvari mene podseća na ove nove ruže stablašice koje se sade u fensi baštama i za koje nemam para da kupim, pa mi je to bio više razlog da napravim tati.

 postupak sam zaturila na računaru ali će poslužiti i ovaj:




na kraju se spoje jedna pored druge, sto se najbolje vidi na snimku

CONVERSATION

0 коментара:

Post a Comment

Back
to top