Pilici Petlici



Proslava 12-tog rodjendana mog mladjeg sina je protekla u atmosferi pilića ili petlića, što se može reći i za njihove godine- nisu ni tinejdžeri ni deca.
Kada se slavi kod kuće, smatram da je potrebno organizovati igrice za decu da bi rodjendan tekao u najboljem redu i da bi se deca lepo provela. Ove godine sa minimalno sredstava smo pripremili igrice. Pošto smo prošle godine shvatili da nemamo dovoljno ping-pong loptica da bi svi učestvovali u igricama i zbog toga je nastalo trčanje po sobi da se skupljaju - što je previše podiglo temperaturu u sobi, ove godine smo pravili loptice od kartona od jaja i umakali u konfete duginih boja, tako da su ispale šarene loptice. (konfete sam imala od ranije, napravljene su u secku za uništavanje dokumenata)

Loptice su korišćene za igrice ubacivanja u plastične čaše- Imali smo dve varijante:
1) ubacivanje u čaše koje su poređane na stolu
Deca su bila podeljena na dva tima, pogđate: PILIĆE i PETLIĆE(tim starijeg deteta) i izabrani su kapiteni tih timova. Svaka igra kreće od kapitena ( mladji sin je bio kapiten pilića i on je prvi pokazivao kako se igra igrica)
U ovoj igrici njegov tim je stajao u redu iza njega i smenjivali su se jedan za drugim da što u kraćem roku ubace što više loptica. Loptice su bile na stolici pored da mogu da uzimaju.
Za svaku igru sam koristila gotov klip na kom broji 3,2,1, počni! ili odbrojavanje 60 sec ako je igrica vremenski ograničena.
Nismo odredili liniu, pa su "Petlići" varali! A i bacali su istovremeno, a trebalo je jedan po jedan. Zaključak: uvek je potrebno prisustvo starijeg ili sudije!
2) druga verzija je bila da timovi ubacuju loptice, jedan po jedan, svom kapitenu u čašu a on hvata. Timovi su stajali pored mene a ja sam slikala kapitene kako hvataju loptice.
 Bilo je odlično, mada se pilence iznerviralo jer je morao da prazni čaše, odnosno pošto su imali više praznih čaša u rukama, da kad se čaša napuni, da pauzira svoj tim sa bacanjem i usredsredi se da ostavi punu čašu.

3) Treća igra je bila mala promena od bacanja i hvatanja. Pripremili smo kačkete na kojima su zalepljene kesice čaja i cilj je da jedan član iz svake ekipe što u kraćem roku bez ruku podignu kesice na kačkete. Vreme im je ograničeno na 60 sec, u slučaju da ne uspeju nijedan tim, mada se to nije dešavalo. Ja kako sudija sam zapisivila rezultat svakog para i na kraju se sabiralo, mada ih nije toliko zanimao rezultat jer su se tako dobro proveli da nisu ni pitali na kraju koji je tim pobedio. Hvala bogu!
4) Igrice smo opet počeli i ove godine sa TWIST-om. Slatko se isprepletaju i zagreju za akciju!
5) Vreme leti i neki već moraju kući, pa smo morali da razbijano pinjatu a pre toga slikanje sa pinjatom pre nego što je demoliraju. Birali smo najbolji ugriz - i za to treba imati talenat!
Udara prvo slavljenik a onda ostali po jednom ako izdrži pinjata.
 A onda delirijum kada popadaju bombone!
6) I na kraju igica opet sa čašama. Poređaju ih na stolu pored zida, što veću kulu naprave i onda pucaju gumicama ili pištoljima sa sunđerastim mecima i ruše svoje mete.



CONVERSATION

0 коментара:

Post a Comment

Back
to top